http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwGRoiyTBbeIqXTx_KzLiCaWejKoARR76nfax82wJKyVETPjwG

 

Sahabat-sahabat yang dihormati,

Beri perhatian kepada mesej yang bakal saya sampaikan ! terutama kepada semua pengguna handphone di seluruh dunia kerana ianya amat-amatlah berharga dan bakal MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA...insyallah..

 

Penerangan dibawah ini merupakan PEMBONGKARAN RAHSIA SULIT saya sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak secara langsung ataupun tidak langsung.

Sebelum itu, saya ingin menyatakan sesuatuIni merupakan satu-satunya peluang perniagaan yang amat jarang sekali kita temui di Malaysia ini. Hanya dengan modal yang amat kecil, kita sudah boleh bekerjasama dengan syarikat-syarikat gergasi untuk menjalankan perniagaan yang amat menguntungkan diri kita sendiri.

 

Satu perniagaan yang patut diceburi secara sambilan oleh semua orang kerana dengan usaha yang gigih dalam tempoh tertentu, mereka akan menikmati hasil pendapatan dalam satu jangka masa panjang. Ianya terjadi dalam diri saya sendiri, dengan bermodalkan tak sampai RM100 diperingkat awal dan berusaha mengembangkan pernigaan ini selama hampir setahun, saya menikmati income bulanan melebihi 4 angka setiap bulan secara berterusan dan semakin bertambah dari bulan ke bulan jadi inilah pendapatan pasif sebenar".

 

Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap…

Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…

  1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?

(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)

 

  1. Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?

(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)

 

  1. Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?

(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)

 

  1. Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?

(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)


Haaa… dah terbuka minda sikit? Kita dah guna hp banyak tahun dah, dan akan guna banyak tahun lagi (insyaAllah dikurniakan umur panjang), selama ni guna & akan datang guna jika tak tukar cara guna – duit keluar jer! Haaa… KINI, TIDAK LAGI, GUNA HP DUIT MASUKKKKK!


Fakta*:

  • Populasi penduduk Malaysia 29.9 juta
  • Talian Telefon Bimbit Berdaftar 41 juta (Postpaid 7.4 juta / Prepaid 33.7 juta)

            (*Sumber: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, 2012)

  • Maknanya – Potensi Pasaran kita sangat sangat BESAR!
  • Untuk pengetahuan anda, pada ketika ini bilangan yang guna talian TTTE baru 590+ ribu iaitu baru 1%+ jerrr...
  • Maknanya – Market sangat FRESH!

 

 

Ia tidak seperti kebanyakkan bisnes internet yang lain. Ia TIDAK memerlukan modal yang besar, TIADA risiko langsung dan TIADA beban yang perlu ANDA tanggung.

Pernahkah anda mendengar bahawa hanya dengan menjadi pengguna telefon bimbit anda boleh mendapat INCOME SAMPINGAN yang lumayan, tanpa perlu BERHENTI KERJA yang anda lakukan sekarang, tanpa perlu MENJUAL APA-APA PRODUK, malahan ada yang sudah mencecah LIMA ANGKA pendapatan setiap bulan?

Pernahkah anda mendengar SATU TALIAN TELEFON BIMBIT yang memberikan BANYAK KELEBIHAN kepada para penggunanya?

Jika belum lagi, disini saya ingin menawarkan kepada anda sesuatu yang istimewa.

 

 

 

 

 
  • Sebagai pengguna prabayar TuneTalk, anda akan dilindungi dengan bernilai RM100,000 melalui Insuran kemalangan (P.A) dari Tune Insurance. (tertakluk pada terma dan syarat). Wow..!!! dengan satu kelebihan sahaja, ia sudah membezakan dengan telco yang lain. Dulu anda pakai handphone kalau apa-apa berlaku, ada telco telefon bimbit yang anda guna nak bagi duit pada anda atau keluarga anda?
 
  • Setiap kali anda topup anda akan mendapat mata ganjaran (point). Mata ganjaran ini TIADA tarikh luput, boleh dikumpulkan dan ditukarkan dengan tiket kapal terbang AirAsia atau handphone secara PERCUMA. Jika point terkumpul anda sudah cukup, anda boleh pilih destinasi mana yang ingin anda pergi. 
 
  • Anda bole menginap di Tune Hotel dengan potongan DISKAUN SEBANYAK 30% untuk korporate rate.dimana sahaja Tune Hotel berada di seluruh dunia...
 
  • Anda boleh KEKALKAN nombor lama, iaitu nombor telefon bimbit yang anda gunakan sekarang ini untuk dijadikan nombor disimkad TuneTalk. Anda tidak perlu risau untuk kehilangan nombor kesayangan anda itu, asalkan nombor lama itu didaftarkan dengan nama anda.

 

 
  • Anda boleh TOPUP DIMANA-MANA dan juga secara online. Walaupun TuneTalk masih baru berbanding dengan telco yang lain, tetapi kemudahan untuk mendapatkan Topup adalah setaraf dengan mereka. Anda boleh topup di mana-mana kedai yang ada menjual topup diseluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Pergi sahaja ke kedai tersebut dan katakan yang anda ingin membeli topup "TuneTalk". Malahan anda boleh topup secara online melalui Maybank2u, CimbClick, dan juga menggunakan kredit kad. Mesin ATM juga ada kemudahan topup Tunetalk ini.
 

 

 

 

  • Anda layak MENDAPAT INCOME kepada sesiapa yang anda tawarkan menggunakan talian TuneTalk ini. Setiap kali mereka topup, anda akan dapat komisyen. PASIF INCOME. Malah income ini boleh DIWARISKAN dan DIMAKSUKKAN TERUS ke dalam akaun bank anda setiap 11hb,21hb dan hujung bulan,maknanya anda akan dapat gaji sebanyak 3 KALI SEBULAN..Adakah majikan anda boleh beri gaji banyak kali camtu? dan ianya sudah seperti menjadi SUMBER GAJI KEDUA ANDA. kepada generasi anda yang akan datang.

 

  • Dibawah ini saya tunjukkan BUKTI INCOME yang dimasukkan ke dalam akaun saya. Rasa-rasa cukup tak untung menampung kos kehidupan seharian yang semakin meningkat sekarang. Sehingga ke hari ini, income tersebut SEMAKIN BERTAMBAH semakin bertambah dan saya masih menerimanya setiap 11hb,21hb dan hujung bulan setiap bulan.

 

  • REKOD SEKARANG untuk sahabat saya yang dah join biz ini sudah mencecah RM80,000 pada bulan Oktober 2013. Itulah duit pencen bulanan yang beliau sediakan untuk keluarganya pada masa hadapan dan SEMAKIN MENINGKAT SETIAP BULAN.
 

 

Anda juga akan diberikan Website AutoReferral PERCUMA untuk tujuan promosi bisnes ini. Website ini amat BERKESAN kerana ianya fully automatik, anda hanya perlu promosikan link anda sendiri di  facebook, twitter, linkedin dan berbagai-bagai social networking yang anda gemari. Anda juga mendapat FULL SUPPORT dari Facebook dan Whatsapp.


Anda juga akan memiliki WEBSITE MEMBER AREA sendiri (Back Office) untuk melihat perkembangan network anda, maklumat terperinci income yang anda perolehi dan berbagai-bagai lagi.

 

 

Untuk MEMPERCEPATKAN supaya anda boleh mendapatkan komisyen yang dijanjikan, anda boleh meminta ahli keluarga anda bertukar kepada talian TuneTalk melalui Program ToneExcel ini. Ini bermakna setiap kali mereka topup, anda akan mendapat income.

 

 


 

Tahukah anda pekedai yang menjual topup boleh mendapat keuntungan yang banyak hasil dari jualan prepaid mereka sehingga ada yang masih boleh berikan rebate kepada kita.Kenapa tidak diagihkan keuntungan tersebut kepada pengguna prepaid itu sendiri? Kita sebagai pengguna prepaid (37 Juta pengguna HP) adalah satu jumlah yang sangat besar. Kita semua perlu bersatu menjadi pengguna bijiak dan mengkayakan diri sendiri BUKAN orang lain.

Wariskan kepada keluarga kita harta yang memberi pendapatan berulang-ulang kepada anak-anak kita pula. Bayangkan seketika, setiap kali pengguna seramai ini melakukan topup, komisyen kita juga akan bertambah... dari bulan ke bulan, bak kata pepatah... jika dikumpulkan sikit-sikit, lama-lama jadi bukit.

 

SUBSCRIBE UNTUK MENDAPATKAN PERKEMBANGAN TERKINI.
 

Bahagian yang paling penting !! 


 

Setiap hari kita ke kedai untuk topupkan handphone.

Adakah dengan menyertai perniagaan ini satu kerugian atau keuntungan?

Lihat, anda juga boleh mendapat komisyen jika anda mempromosikan simkad ini kepada orang lain. Seorang sahaja anda promosi anda akan dapat RM20, kalau ada promosi kepada 10 orang rakan, anda akan dapat RM200. Kalau anda promosi kepada 100 orang rakan, anda akan dapat RM2,000. Siapa nak bagi?

Pernahkah telco anda sebelum ini memberi komisyen jika anda melakukan promosi produk mereka pada orang lain? Rasanya tak pernah langsungkan!.

Bukan itu sahaja, setiap kali mereka topup, anda dapat lagi komisyen. Maknanya jika mereka topup tiap-tiap bulan, maka tiap-tiap bulanlah anda akan dapat komisyen. Mereka topup BUKAN perlu jumpa anda, mereka boleh topup di mana-mana kedai diseluruh Malaysia, seolah-olah semua kedai diseluruh Malaysia tersebut jadi kedai anda. INGAT! Ini BUKAN bisnes jual topup.

Anda TIDAK AKAN jumpa bisnes yang lebih mudah daripada bisnes ini kerana apa, untuk mengembangkan perniagaan SUPER MUDAH ini, anda HANYA PERLU TAHU SMS sahaja. Anda TIDAK PERLU ADA PENGETAHUAN KOMPUTER LANGSUNG. Jika anda ada handphone dan tahu SMS,maka anda boleh menjalankan perniagaan ini. Jika anda menjalankan perniagaan ini anda sudah berpeluang menjana pendapatan setiap bulan seperti diatas.

Saya mungkin tidak bagus seperti anda, cuma usaha saya selama ini telah mendatangkan hasil seperti diatas dan komisyen tersebut akan dimasukkan terus kedalam akaun bank anda setiap 21hb. Siapa nak bagi komisyen sebanyak itu tiap-tiap bulan? Topup anda tetap tidak berubah, kalau dulu anda topup tiap-tiap bulan contohnya RM50, bila buat bisnes ini bukannya anda perlu topup lebih, tetap sama juga.

Pandangan peribadi saya mengatakan, suatu hari nanti TuneTalk akan menjadi talian telco terbesar di negara Malaysia ini, mengalahkan maxis, celcom, digi dan umobile. Tahun bila, saya tak tahu lagi.

Pandangan peribadi saya mengatakan, suatu hari nanti ToneExcel akan melahirkan beberapa orang jutawan yang mempunyai pendapatan puluhan malah ratusan ribu ringgit setiap bulan, mungkin anda dan mungkin juga saya. Yang pasti orang yang rajin dan konsisten dalam mempromosikan bisnes ini, setakat ini tiada lagi yang kecewadan mereka menikmati hasil apa yang mereka usahakan.

Bisnes ini kena cari orang ke? Sudah tentu! Kalau ingin mendapatkan pendapatan yang lumayan berterusan (PASIF INCOME), pasti ianya datang dari berniaga (9/10 rezeki datangnya dari perniagaan), kalau ingin berniaga, pastinya kena jumpa orang dan buat sales, kalau banyak buat sales, bisnes anda akan berkembang. Kalau tak mahu jumpa orang, tak perlu buat sales, kalau tak perlu buat sales, tak perlu ada bisnes, kalau tak ada bisnes, tiada peluang untuk mendapat wang tambahan yang lumayan.

Saya telah pun melakukannya... tidak juga mustahil bagi anda...

Memandangkan SIMKAD ini merupakan produk fizikal,maka SIMKAD ini akan dihantar ke alamat anda menggunakan pos laju/ekspress.

Pesanan anda akan diuruskan seberapa pantas yang boleh. Anda order hari ini, InsyaAllah 2-3 hari (waktu bekerja) akan sampai di alamat anda - Bergantung pada lokasi alamat yang anda berikan!

 

Mazelan Abas
Petaling Jaya

Apa yang telah saya perolehi selama menyertai Toneexcel ini :
20.Julai.2010, adalah tarikh saya menyeertai WOW Program TuneTalk Toneexcel ini,maka pada bulan inilah saya perlu berkongsi apa yang saya capai dalam masa 2 tahun ini dan juga apa tindakan diatas pencapaian tersebut, samaada ianya baik atau buruk..


 

1.  Pendapatan Komisyen :

  • Pada awal-awal dulu, saya buka 3 akaun atas nama saya sendiri, saya susun 1 diatas, akaun 2 dibawah, akaun 3 dibawah sekali, bila saya kembangkan, saya hanya kembangkan di akaun 3 sahaja. Cuma saya pakai 1 simkad sahaja, yang dua lagi saya bagi isteri dan anak saya pakai. INCOME pada 20.Julai.2012 (cukup-cukup 2 tahun). Bila saya campurkan ketiga-tiga komisen tersebut dapat dalam lingkungan RM11,000.
  • Keuntungan jualan runcit simkad, dalam lingkungan RM1,500 sebulan
  • Komisyen yang lain dalam lingkungan RM1,000. Maka jumah kasar pendapatan dalam Toneecel adalah RM13,500. Topup pula untuk ketiga0tiga akaun tersebut dalam RM400 setiap bulan. Jadi pendapatan bersih dari Toneexcel ini adalah RM13,000 untuk bulan June 2012 sahaja.
  • Motivasi Sendiri : Pada 21.Julai.2012, saya telah menghadiahkan diri saya sendiri dengan membelikan sebuah BMW 3-series secara cash, tapi bukan baru, 2nd hand je lah..cuma ianya 100% datang dari komisen Tunetalk Toneexcel ini. dan saya boleh berkata :

"Inilah hasil Bisnes Toneexcel yang saya buat dalam masa 2 tahun dengan bermodalkan duit sebanyak RM80,iaitu sebuah kereta BMW cash dan pencen sebanyak RM80,000 sebulan (update terkini pada Oktober 2013)".

 
 

Puan Jahlilawati Abu Bakar
Puchong Selangor

Juara Penaja Terhebat May 2013

 

Salam sejahtera.

  • Kelayakan dlm perniagaan ini ada dua: umur mesti 12 tahun dan keatas & mempunyai handphone (hp). Hp adalah suatu produk keperluan dan sukar kita nak jumpa org Malaysia yang berumur 12 tahun dan keatas, tidak pakai hp. Inilah potensi pasaran kita dan lebih 33 juta hp telah didaftarkan setakat ini. 
  • Modalnya sebanyak RM80 sekali seumur hidup adalah sangat halus, bila kita bandingkan apa yg akan kita akan perolehi. Ramai sangat pengguna2 hp yg mampu utk mencuba perniagaan ini jika dibandingkan perniagaan2 konvensional dan MLM yg lain.
  • Kursus lengkap tentang perniagaan ini ada di dlm internet di bawah kelolaan Sifu Mazelan Abas. Kalau yg tiada komputer, ada buku tentang bagaimana nak mulakan perniagaan in yg lengkap telah di sediakan oleh Sifu Mazelan.
  • Maintenance bulanan dlm perniagaan ini hanya RM20 sahaja. Kebanyakkan bil bulanan hp kita melebihi RM20 dan kalau kita tak buat perniagaan ini, kita pasti akan menggunakan hp hampir setiap hari.
  • Biasanya org yg mengguna hp akan dapat 3 perkara: bercakap, bersms & berinternet. Tetapi pengguna SimKad ToneExcel mendapat 7 perkara: bercakap, bersms, berinternet, insuran kemalangan RM100 ribu, bila topup akan mendapat point yg boleh ditukarkan kpd tiket kapal-terbang, mendapat corporate rate di Tune Hotel di seluruh dunia & lesen utk berniaga.
  • Outlet utk topup ada di merata-rata tempat di seluruh tanah air. Pengguna bila hendak topup, mereka tak akan cari kita sebab kita bukan penjual topup. Bayangkan bila kita sedang tidor, duit masuk sebab org yg kita kenal & yg tidak kita kenal sedang guna hp. Luar biasa perniagaan ini. Hebat WOW.
  • Syarikat Tune Talk memang kukuh kerana pemegang saham terbesarnya adalah Celcom & Tune Ventures.
  • Pelan pemasaranya sangat mudah utk difahami & mudah diduplikasi.

Akhir sekali, kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Tunetalk Toneecel kerana menyediakan platform untuk kami berniaga. Kami jugak ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Upline saya  En.Ishak kerana banyak membantu selama ini & especially to Sifoo En.Mazelan Abas yang menyediakan sistem yang terbukti berkesan untuk seluruh ahli Tunetalk Toneexcel di Malaysia

 
 
 
 

Demi Kejayaan Anda,

 

Success waits for no one – Hanya mereka yang sanggup mengambilnya sahaja yang akan berjaya.

P/S : PELUANG yang saya kongsikan diatas kadang-kadang datang dalam keadaan kita tidak bersedia. Bukannya saya hendak anda terus membeli SIMKAD ini TANPA usul periksa, sama sekali tidak. Cuma saya mempunyai tugas memberitahu satu PELUANG yang mungkin dapat merubah hidup anda. Itu saja! Saya tidak akan menjadi miskin sekiranya anda tidak membeli SIMKAD ini dan sebaliknya.

P/P/S : Kalau anda terlalu sibuk sangat dengan pelbagai alasan untuk TIDAK melihat dan menilai peluang ini, kerana anda telah memudahkan kerja saya. Saya hanya perlukan beberapa orang yang berwawasan yang berminat untuk melihat PELUANG keemasan ini. Pepatah ada mengatakan “if you do the same, you’ll get the same”.

Mana mungkin anda membuat benda yang sama dan pada masa sama mengharapkan keputusan yang luarbiasa. “if you don’t like the result, change your approach”. Justeru, ambil tindakan dan tanggungjawab terhadap diri dan keluarga anda.

P/P/P/S: Jangan biarkan rasa ego dan malas menjadi alasan untuk anda TIDAK BERTINDAK. Pilihan ditangan anda, ingatlah “Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang itu melainkan dia sendiri yang sanggup untuk merubahnya”. Bulatkan tekad dan bertindaklah dengan segera.

 

 


 

     
Login ID :
Password :
   
    Lupa password?


admin

  admin (255)
  HamdhanSuhaimi (50)
  nazir (35)
  abesie (32)
  syam (24)
  salpol (19)
  akramin85 (19)
  zul (18)

KEPADA AHLI TONEEXCEL [Sila Klik]

Ahli TE ingin sertai Team Kami [Sila Klik]

[ More news ]

Jumlah Ahli 838
Jumlah Ahli VIP 456
Jumlah Ahli Free 382
Jumlah Visitor 284
Jumlah Online 5 online

Jacquelina ak Jewol
[ Serian ]
2016-08-27 22:39:47

alia amelin ain shah
[ puchong ]
2016-08-26 21:16:09

Muhammad ariff fahmi bin haji jenal
[ kemaman ]
2016-08-22 21:27:13

MOHAMMAD SYAZANI FIKRI BIN ALUWAI
[ Klang ]
2016-08-20 18:50:55

MUHAMMAD IQBAL MUQRI BIN ROZLAN
[ MACHANG ]
2016-08-20 00:00:00

Arsyad Rosman
[ Kuantan ]
2016-08-20 09:43:58


Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian 0105338485


Jika berminat untuk iklan disini, sila hubungi pihak admin

 

 

 

 
 
   
Mungkin anda sedang berfikir "Boleh ke aku buat biznes ni? Ada tak orang nak ikut aku? Produk ada orang nak beli tak?"

Sebenarnya anda tak perlu risau. Anda bukannya mempromosikan Produk bukan-bukan. Anda hanya promosikan simkad sahaja. Semua orang tahu simkad itu apa. Kerja anda hanya rekemen saja. Jika mereka suka, maka ok lah. Jika mereka tak mahu jadi usahawan pun tak apa jadi pengguna sudah cukup. Anda tetap akan dapat komisen dari topup mereka.

Jika anda rasa jual simkad tak glamer, atau malu, anda rugi. Biar malu buat bisnes JANGAN MALU SEBAB XDE DUIT. Ikut sahaja kami, buat cara kami betul2 kerana anda takkan rugi apa-apa pun!


Daftar Percuma | FAQ | Lain-Lain